2011. március 20., vasárnap

ELŐJEGYZÉSEK A BLOGON

Kedves Olvasóink!
Új menüvel gazdagodott blogunk. Az előjegyzésbe felvett dokumentumokról naprakész tájékoztatást nyújtunk az Előjegyzés menüpontunkban.
Reméljük, hogy a kérések közlésével Önök egyszerűbben és gyorsabban tájékozódnak előjegyzéseikről.
Köszönjük, hogy kéréseikkel hozzánk fordultak.


2011. március 18., péntek

MEGHÍVÓ KANKALIN KÉZMŰVES MŰHELYÉBE

Tavaszi és húsvéti ötletparádé

Nagyon várom a tavaszt, már el is kezdtem a készülődést. Tengernyi ötletem van. Ha szeretsz ügyeskedni, díszíteni, kézműveskedni szeretettel várlak délutánonként a műhelyembe.

Üdv, Kankalin

2011. március 12., szombat

KÉZMŰVES MŰHELY - ÜNNEPRE MÉG ELKÉSZÜL

Készítsünk együtt kokárdát a nemzeti ünnepünkre! Mindenkit szeretettel várunk március 12-én, szombaton a Kankalin Kézműves Műhelybe kokárda készítésre.

Akinek kedve van az elkészítheti a képen látható, Praktika újságban megjelent mini papírszínházat is, az ünnep jeles szereplőinek figuráival és a Nemzeti Múzeum épületével.
Tovább...

2011. március 7., hétfő

FŐZZÜNK JÁTSZÓTERET!

Kedves Olvasónk!
Ugye Ön is szeretné, ha a lakótelepen élő gyerek egy szép, új, kulturált játszótéren játszhatnának. Könyvtárunk is csatlakozott a tócóskerti anyukák által kezdeményezett "Főzzön játszóteret!" akcióhoz. Mivel támogathatjuk ezt a nagyszerű programot?   Azzal, hogy mi is gyűjtjük a  Knor Delikát8 vonalkódokat.  Könyvtárunkban elhelyeztünk egy gyűjtődobozt, 2011 júliusáig várjuk a vonalkódokat (a játékban az 1,4 kg-os és annál kisebb kiszerelésű termékek vesznek részt). Az akcióról bővebb információkat a http://www.tocosjatszoter.freeweb.hu/ oldalon talál.

2011. március 3., csütörtök

FARSANGI JÁTÉK A TUDÁS ALMÁJÁÉRT

"De a jó és rossz tudásának fájáról nem ehetsz: mert azon a napon, amikor annak gyümölcséből eszel, halálnak halálával halsz meg." Genezis, 2:17


Emlékszel, ezzel az idézettel kezdődött az Alkonyat. A tiltás ellenére  is vágyunk a tudás almájára. A könyvtárak  ugyan nem birtokolják a tudás almaját, de az itt őrzött  tudással közelebb kerülhetsz a világ megismeréséhez.
Az Alkonyat Klub farsangi buliján tapasztalt, tudásra éhes vámpírtársaink és  még csak a  mesék világában  cseperedő  vámpír jelöltjeink csaptak össze a  tudás almájának megszerzéséért. A könyvekből ki szívta magába a legtöbb tudást, hogy folyt a küzdelem,  kinek kedvezett a szerencse, kié lett a tiltott gyümölcs? Kiderül a játékról készült képes beszámolóból.