2011. augusztus 30., kedd

MEGHÍVÓ OLVASÓVERSENYRE

KEDVES ÚJ TANÉVET KEZDŐK!
Sok sikert,  élményteli napokat,  sok barátot, új ismeretek felfedezésének örömét kívánjuk az előttetek álló új tanévre.  Az iskola ismeretekkel  teli világban segítőitek lesznek a betűk és a könyvek. Hogyan boldogultok írott szövegekkel? Folyékonyan, akadozva, szépen hangsúlyozva vagy alig érthetően olvastok? Az olvasás egyik meghatározója  tanulási sikereiteknek..

FELOLVASÓK KERESTETNEK!
Szeptember 8-a az Írásbeliség Világnapja. Ez alkalmából szeptember 8. és november 30. között felolvasóversenyeket hirdetünk iskolai csoportoknak. Keressük a legjobban olvasó  osztályát és a legügyesebb felolvasókat.

Az  olvasóverseny menete
A versenyre a kortárs gyermekirodalom legfrissebb, legkedvesebb, legizgalmasabb műveiből választunk projektoron kivetített szövegrészleteket. Az osztály minden tagja részt vesz a játékban: mindenki felolvasó, de csak addig, amíg hibátlanul olvas. Soronként egy pont jár a helyesen olvasott részletért.  A fordulók során a legtöbb pontot gyűjtő gyerek nyeri a játékot, ő lesz a FELOLVASÓ.  A legjobb felolvasó cím mellé egyedi oklevél és meglepetés ajándék jár. Az osztály pontjai is összeadódnak, mert a játékban résztvevő osztályok is versenyeznek egymással. A  vetélkedő végén a legtöbb pontot gyűjtő csapat lesz a játék győztese, a LEGJOBBAN OLVASÓ OSZTÁLY.


Tanév végén megismételjük a játékot. A LEGJOBB FELOLVASÓK és A LEGJOBBAN OLVASÓ OSZTÁLY  megvédheti, de el is veszítheti címét. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a felolvasó versenyben elért siker összefügg-e a tanulási eredménnyel.

A programra várjuk a csapatok előzetes bejelentkezését.
Telefon: 322-224     E-mail: patmosz2011@gmail.com