2011. szeptember 27., kedd

MESENAPOK - MEGHÍVÓ

KÖZHÍRRÉ  TÉTETIK

Minden évben szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján  a Magyar Olvasástársaság javaslatára megüljük a Népmese Napját. Csatlakozunk az országos rendezvénysorozathoz. A Népmese Napjától kezdve  két héten át,   napkeltétől napnyugtáig elvárjuk a meseszeretők apraját, nagyját.

LESZ  ITT MINDEN, AMI MESE

Hetedhét Meseudvar
Kertünkbe vándorútra induló királylányok, szegénylegények, királyfiak próbára tehetik tudásukat. Meglepő feladatok várnak rájuk a jótettek mezején, a boszorkánytanyán, a sárkányok barlangjában, a repülőszőnyegen és az égig érő mesefa alatt. Minden megfáradt vándornak jár ajándék és egy mese.

Kankalin és Pipéter Meseországban
Könyvtárunk két manócskája belekezd egy mesébe, hogy érdekesebb legyen a történet, a folytatásba a gyerekeket is bevonják.

Mesetarisznya
A mesék ismerői bátran levehetik a szögre akasztott mesetarisznyát, mert játszva megoldják a mesékhez kapcsolódó rejtvényeinket. A  legügyesebb méltó jutalma egyenlőre meglepetés.

Szegény ember szőlője - A könyvtári manókkal szüretelni indulunk. Az öreg diófánk alatt játszunk, verseket, meséket mondunk, leszüreteljük a diótermést.

AKI NEM HISZI,  JÖJJÖN EL, JÁRJON UTÁNA!
VÁRJUK SZERETETTEL!