2012. június 24., vasárnap

Tündérek és manók a könyvtárban

Kedves Gyerekek!
A kert manói és tündérei köszönik a játékot. További szép nyarat és jó játékot kívánnak. Szeretettel küldik a találkozóról készült képeket.


2012. június 21., csütörtök

TIÉD A NYÁR, TIÉD A KÖNYVTÁR

Végre itt a szünidő, amire mi is hetek óta készülünk. 

Június 23-án,  szombaton 10.00 órától  a tündérnapunkon megnyitjuk a nyári játékudvart. 

Reméljük, hogy sokan ellátogattok hozzánk. Mindenkit szeretettel várunk. Szeretnék, ha kipróbálnátok milyen jó olvasni, játszani, kézműveskedni a szabadban. A tündérek már felkészültek a fogadásotokra, sőt az indiánok már be is költöztek. Kedvcsinálóként közzéteszünk néhány fotót a tündérnapi játékokból és az egész nyáron működő játékudvarunkról.


2012. június 14., csütörtök

TÜNDÉRNAPI MEGHÍVÓ

Néhány nap  és itt az év legrövidebb éjszakája. Szent Ivánkor  nálunk is életre kelnek a mesék manói és tündérei. 


Június 23-án, szombaton 10.00 órától  
 kertünk tündérei és manói 
minden gyereket  szeretettel hívnak
a második 
TÜNDÉRTALÁLKOZÓRA.

 

 

 

P R O G R A M O K

MANÓOLIMPIA
Az olimpia lázában manócskáink több versenyszámban keresik a legügyesebb gyerekeket. Tündérföldön lesz:  manókrikett, virágdobás,  csengőkongatás, karikadobó, gombászat, katicakergető, céllövölde krumplipuskával, teknősfuttatás, Pipéter csúzlizdája, hörcsögetetés, horgászat, sárkányűzés, békaugratás, síelés a meseréten, almaszüret Tündér Ilonánál.

KANKALIN KÉZMŰVES MŰHELY
Készítünk virágcsatot és virágkoszorút, fabrikálunk virágtündért és házi manót, az olimpián szerzett pillangókat felfűzzük.

JÁTÉKOK
Tündértársas, manómemória, tündérmalom, tündérposta.

2012. június 5., kedd

83. ÜNNEPI KÖNYVHÉT


Nagy érdeklődéssel várjuk a kínálatot,  arra biztatjuk Önöket vegyenek részt a programokon,  jelezzék az  érdeklődésükre számot tartó műveket, érdekességeket. Kéréseiket igyekszünk könyvbeszerzéskor figyelembe venni.

ÜNNEPI RENDEZVÉNYEK DEBRECENBEN 
Debrecenben az idén június 7-én, csütörtökön  11.00 órától a Csapó utcai sétáló övezetben kezdődnek a programok. 95 hazai és határon túli kiadó 335 újdonságot jelentet meg, kizárólag magyar szerzők köteteit, s ezek közül 46 szól a gyermekeknek.


K Ö N Y V H E T I   A J Á  N D É K 


A könyvhét legszebb törekvése, hogy író és olvasója személyesen találkozhat. Örömmel osztjuk meg,  hívjuk fel figyelmüket,  tisztelt olvasónknak, Erdei Sándornak (újságíró, költő, szerkesztő) a könyvhét alkalmából könyvtárunknak ajándékozott írásaira. Fogadják szertettel a könyveket és  a szerző, szerkesztő ajánlását.



ELSŐ KÖNYVEM PÁLYÁZAT GYEREKEKNEK


Kedves Barátunk!
Szeretnél egy olyan könyvet, amelynek Te vagy a készítője, írója, szerkesztője? Itt az alkalom, hogy elkészítsd!


Kankalin Műhelyünkben a  könyvek ünnepén  papírhulladékból, maradék anyagokból igazi könyveket varázsolunk.   Fabrikálhatsz  minikönyvet, saját szerkesztésű mesekönyvet, egyéni albumot. Egy  könyvet  nem elég elkészíteni, meg  kell tölteni gondolatokkal, élményekkel, képekkel, tapasztalatokkal. Néhány nap és itt a nyári szünidő, reméljük sok nagy kaland, szép pillanat vár rád.  Örökítsd meg a nyarat, a saját könyvedben! A pályaműveket 2012 szeptember elsejéig várjuk. Az élménybeszámolókkal, könyvnézegetéssekkel egybekötött első könyvbemutatókat az írásbeliség világnapján szeptember 8-án tartjuk.

2012. június 2., szombat

TÓCÓSKERTI OLIMPIÁD


Megtaláltuk az OLVASÁS OLIMPIAI BAJNOKAIT! Május 31-én, csütörtökön a Tócóskerti Iskolai- és Gyermekkönyvtárral közösen tartottuk  a  TÓCÓSKERTI OLIMPIÁDOT. A verseny a Tócóskerti Könyvtárból indult, egy  olimpiákról szóló kiselőadással.  Az olimpiai fejtörő majd a  titkosírás megfejtése után a játékosok letették az  olimpiai esküt. A csapatok titkos üzenetekkel indultak a maratoni  irodalmi gyalogtúrára. Az úton Olimpiába tartó mesehősök - akiknek a nevét meg kellett jegyezni -  irányították a csapatokat. A játékok helyszínére azok léphettek be, akik ügyesen ugráltak át az olimpiai karikákon. A titkos üzenet átadása után a 10 csapat  10 helyszínen,  irodalmi- és ügyességi játékokban mérte össze ügyességét és olvasottságát.