2011. november 22., kedd

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS

Apróságokkal készülünk az év legmeghittebb ünnepére. A legkisebbeket új játékok várják a Babaolvasó részben, a kézműveskedni vágyók adventi ablakainkban  ajándékkészítéshez találnak ötleteket, kertünkben  elkezdjük a madárkarácsonyfák díszítését, hozzáfogunk megszőni a könyvtár nagy meseszőnyegét.

ADVENTI BABAHÍVOGATÓ


 Egész évben szépítgetett babarészlegünk  végre elkészült. Szeretnénk, ha a  környéken élő kicsik és szüleik még karácsony előtt birtokba vennék a  "BABAOLVASÓT". A   jó dolgoknak is kell a reklám, így szívesen vesszük olvasóink segítségét. Támogatóinknak nem kell mást tenni, mint a környékünkön élő,  ismerős kisgyermekes családhoz eljuttatni babahívogatónkat  és a baba első olvasójegyét. Minden beiratkozó apróságnak babafüzetet és egy mondókás mérőkét adunk ajándékba. A Marék Veronika által tervezett füzetbe az első könyves élményeket írhatják a szülők.

ADVENTI KÉZMŰVES ABLAKOK

Sokan szeretnek kézműveskedni. Van aki a gyorsan elkészíthető dolgokat kedveli, van aki nem sajnálja az idejét. Adventi díszbe öltözött ablakaiban karácsonyi díszdobozokat találtok. Választhattok az  egyszerűbb vagy a  nehezebben elkészíthető karácsonyi ajándék ötletek közül. Lehet gipszet festeni, díszdobozt hajtogatni, angyalszárnyakat készíteni, textilszíveket varrni, angyalkákat hajtogatni. 


ADVENTI JÁTÉKOK GYEREKEKNEK
Adventi angyalok

December elsejétől adventi naptárunkon 24 angyal jelzi az időt. Az  aktuális nap angyalkája  - egy apró ajándékkal -  rendre elbújik a könyvtárban. Megtalálójának vissza kell helyezni a kóbor angyalkát a kalendáriumba. 

Karácsonyi üzenet
A könyvtár hét házi szelleme közül is útra kelt néhány.  Ők a kertben fagyoskodva várják, hogy valaki megtalálja őket, s megfejtse a könyvtár karácsonyi üzenetét.
 

MESÉKBŐL SZŐTT KARÁCSONYI SZŐNYEG

Gyerekrészlegünkbe karácsonyra szeretnénk egy meseszőnyeget. Sok szorgos kéz, gyorsabban halad, ezért is örülünk,  ha a készítésébe olvasóink is bekapcsolódnak. Szőnyegünket kicsik is, nagyok is szőhetik. A gyerekektől azt kérjük, hogy a szövést kössék össze olvasással! Annyi sort szőhetnek, ahány sort olvasnak a gyerekrészben kiállított karácsonyi könyvekből.


MADÁRBARÁT KARÁCSONYFÁK

Nincs elég helyünk karácsonyfát állítani. Az ablakaink előtt álló fenyőfák gyönyörűek, gyakran látogatják őket a környék madarai. Ezért úgy döntöttünk, az idén madárkarácsonyfáink lesznek. Akinek kedve van, bekapcsolódhat a téli madáretetésbe és a  madárkarácsonyfák öltöztetésébe.