Bababarát könyvtár

A legkisebbeket is várjuk 
"Adj egy könyvet, s adtál egy világot!"

A legszebb szülői feladat gyermekeddel felfedezni a világot. Ehhez a kalandhoz könyvtárunk barátságos és ideális környezet. A babáknak is kell a jó könyv, mert segít felfedezni a világot, mert vidám perceket szerez, mert ösztönzi képzeletüket. Babaolvasó részlegünkben képeskönyvek, diafilmek, babás játékok,  kertünkben  homokozó várja a kicsiket és szüleiket. Segítséget adunk, hogy a szülők megtalálják a babáknak való és a babákkal kapcsolatos könyveket. Minden beiratkozó apróságnak baba-olvasójegyet és -füzetet adunk ajándékba. A Marék Veronika által tervezett füzetbe az első könyves élményeket írhatják a szülők.

"Mesélj gyermekednek minden nap, mert a  mese a legjobb gyermekszoba."Párnababáink
Babaolvasó rész
Képeskönyvek
BabaolvasóLuca első könyvtárlátogatása
Minden szülő szeretné, ha gyermekéből okos, művelt felnőtt válna. Szerintünk az ehhez vezető úton  fontos szerepe van az olvasásnak. Mikor, és hogyan fogjunk hozzá a könyvek megszerettetéséhez. Sajnos, erre nincs általános és mindenkire érvénye recept, ezért is szeretnénk, ha olvasóink megosztanák a tapasztalataikat.  Minden jó ötlet más számára akár   megoldás lehet. Várjuk az írásokat a "mese a legjobb gyermekszoba " témában. Jó szívvel ajánljuk minden család számára   MESÉLJ MINDEN NAP kampány honlapját,  egyben a fentebb szereplő idézet forrását.

Mit lehet nálunk csinálni?
 MESEMOZI

A diafilmezés mindannyiunk számára felidézi a közös mesélés meghitt hangulatát. Nálunk lehetőség van ezt a hangulatot a kicsikkel újból átélni. A bemutatott diafilmek itt levetíthetők vagy kölcsönözhetők.


Kölcsönözhető diafilmjeink
Piroska és a farkas
Mazsola és a hóember
A só


A telhetetlen méhecske
A szállást kérő róka

Árgyélus királyfi és Tündér Ilona
Bogyó és Babóca


Diótörő
Eb, aki a kanalát meg nem eszi
Holle anyó
A húsvéti nyuszi
Jancsi és Juliska
Kutyakötelesség
Mesélnek az évszakok
Sünik és a csúnya kislány


A szóló szőlő és a mosolygó alma
Vuk I. és II.
Vadhattyúk

Télapó és az ezüst mackó
A szépséges királykisasszony

 Az égigérő paszuly
Katalintól Gergelyig
A kicsi dió
A hókirálynő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése