2011. október 2., vasárnap

ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK

2011-ben október 3-9. között kerül sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

MEGBOCSÁTÁS  HETE
Akik elfelejtették visszahozni a könyvtárunkból kölcsönzött dokumentumokat, azok 2011. október 3. és 9. között késedelmi díj nélkül behozhatják.


B E H A R A N G O Z Ó

Kertünkben áll egy méltóságteljes, öreg diófa. Sok éve hoz termést, szerez örömöt a látogatóknak. Az Őszi Könyvtári Napok programjai idén a dióhoz,  kertünk kedves diófájához kötődnek. 


Szerda
"Dió - rigó - mogyoró, szüretelni, jaj de jó." 
Játékok, versek, mesék a dióról, diószüret óvodásokkal a kertben

Keddtől - péntekig
Kemény dió
dióházak   kérdéseket rejtenek. Diókapkodó (népi diótörő) használatával lehet a feladatokhoz hozzájutni,  majd a könyvtárban a Kicsi dió című mese megismerésével megfejteni. Folyamatos játék
A diófa tündére  a fa ágaira ismert meséket aggatott,  aki  felismeri őket, annyi diót szüretelhet, ahány jó választ ad.

Szerda, péntek
Dió-mesék, egyéni olvasóverseny általános iskolásoknak

Péntek, szombat
Diócsodák  - teknősbéka, egér, csiga, tűpárna, hajó dióhéjból"Vagy figyelj meg egy diófát: ha tépázod, kelletlenül és viszolyogva adja gyümölcsét; s ha szelíden, tisztelettel közeledsz hozzá, szívesen adakozni kezd és megpillantod a lefosztottnak  látszó alsó ágakon   a legelérhetőbb és  észre nem vett diókat: ez a diófa tündére." 
(Weöres Sándor: Út a teljesség felé / Tündérek, manók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése