2012. szeptember 13., csütörtök

EZÜSTNAPOK

ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK
2012.október 1-7.
Időskorban is aktívan, találkozzunk a könyvtárban! 

2012 őszén  ismét csatlakozunk az ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK rendezvénysorozathoz. Idén az aktív 60 felettiek kerülnek a rendezvények középpontjába. A téma közel áll szívünkhöz, mert olvasóink 15 %-a  a szépkorúak táborába tartozik. Több apró dologgal készülünk az EZÜSTNAPOK-ra. Reméljük, hogy 60-on innen és túl is lesznek játszótársaink. A programokat egy bölcs gondolattal ajánljuk valamennyi olvasónk és ismerősünk  figyelmébe.

"Ne csak éveket adj az életedhez, hanem vigyél életet az évekbe."

E Z Ü S T N A P O K   

     

EZÜSTLÁNC
Kedves Nagyszülő!
Melyik az a könyv, amely nélkül nem engedné elmúlni unokája gyermekkorát? Kérjük, írja fel az Ön által fontosnak tartott könyv címét és illessze be a gyerekeknek szánt ezüstláncba! A program végén a láncszemeken önök által javasolt könyveket összegyűjtjük, és átadjuk a gyerekeknek.EZÜSTTÜNDÉR ÉS EZÜSTMANÓ DÍJ
Kedves Ifjú Olvasónk!
Szerezz egy kis örömöt nagyszüleidnek, és nevezd őket a könyvtár EZÜSTMANÓ és EZÜSTTÜNDÉR DÍJÁRA. Csak annyit kell tenned, hogy AZ ÉN NAGYMAMÁM.... vagy  AZ ÉN NAGYPAPÁM... címmel kerekítesz egy fogalmazást. Ha még nem tudsz írni, akkor a nagyszüleid bemutató rajznak is nagyon örülünk. A benevezett nagymamáknak kis ezüsttündért, a nagypapáknak ezüstmanót küldünk. 

EZÜST OLIMPIA 
Sokan követtük a  nyári olimpiai játékokat, szívesen emlékezünk a szép sikerekre.  Az Ezüstnapokon természetesen az ezüstérmesekhez kapcsolódik, 5 kérdésből álló KVÍZ játékunk. Az öttalálatos szelvények kitöltői, ezüsttollat kapnak ajándékba.

EZÜSTKERET
Kedves Barátunk!
Itt van az ősz, s egyre színesebb a kertünk. Ha szeretsz rajzolni, kérlek a könyvtárban található ezüstkeretes rajzlapra örökítsd meg a kertet vagy a neked tetsző növényt. A rajzot természetesen a szabadban kell elkészíteni. A legszebb ezüstkeretes rajzokat bemutatjuk és jutalmazzuk.

EZÜST-OLVASÓJEGY  
70 éven felüli olvasóink különleges ezüstolvasójegyet és tartót kapnak. A program idején hozzánk látogatók apróbb ajándékok ( illatpárna, idézettartó, könyvjelző) közül választhatnak.

EZÜSTNAPOK OLDAL
Új oldalt nyitunk blogunkon a 60-on túli olvasóinknak. Itt mutatjuk be a hét történéseit és a nyugdíjas olvasóink közül azokat, akik valamely területen aktívak, s tevékenységükben a könyvtár is segítségükre van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése